PREGUNTES FREQÜENTS

Quan necessito una intervenció oftalmològica?
Es recomana una intervenció quirúrgica quan el pacient comença a tenir dificultats en la realització de les feines quotidianes.
És habitual operar els dos ulls a la vegada?
No. Les intervencions oculars acostumen a realitzar-se en un únic ull, tot i que en determinats casos sí que poden realitzar-se conjuntament.
Són doloroses les intervencions quirúrgiques dels ulls?
No. En aquesta mena d'intervencions s'utilitza anestèsia tòpica –en gotes-, que fa que el pacient no senti dolor ni durant l'operació ni en el postoperatori.
Per què cal que em revisi la vista un oftalmòleg? No n’hi ha prou amb l’òptic?
No. Tot i que l’òptic pot revisar les seves ulleres, és important que visiti periòdicament el seu oftalmòleg,perquè és l’únic especialista que pot realitzar-li una revisió ocular complerta i un estudi de la retina.
Mai he portat ulleres, però començo a tenir dificultats a l’hora de llegir. Hi ha alguna alternativa a les ulleres?
Sí, les lents o el làser. El seu oftalmòleg realitzarà un estudi del seu cas i determinarà quina alternativa és més convenient per a vostè.
La cirurgia oral és dolorosa?
No. Les tècniques actuals d’anestèsia local i sedació permeten realitzar tot tipus d’intervencions a l’interior de la boca sense provocar cap mena de dolor al pacient.
Són segures les intervencions maxil·lofacials?
Sí. Aquestes intervencions es realitzen als quiròfans de la nostra clínica, equipats amb l’última tecnologia. A més, s’empren tècniques de cirurgia mínimament invasives. Pot estar tranquil.
No estic satisfet/a amb l’aspecte de la meva cara. Com puc millorar-lo?
Molts problemes estètics de la cara provenen de problemes estructurals dels ossos de la cara. Per tant, canviant la forma, la mida i la posició d’aquests ossos podem aconseguir resultats espectaculars.
I si vull millorar el meu aspecte sense pasar pel quiròfan?
L’envelliment fisiològic i l’acció dels raigs de sol afecten molt directament al nostre aspecte. La infiltració de materials especials per omplir o de toxina botulínica poden oferir-li una solució temporal sense haver de passar pel quiròfan.
Quins altres tipus de tractaments realitzeu?
Podem millorar la forma i la mida del seu nas (rinoplàstia), realitzar tota mena de tractaments ortopèdics i quirúrgics vinculats a les molèsties de l’articulació temporomandibular (és a dir, la que permet obrir i tancar la boca), i tractar els càlculs a les glàndules salivals (es desfan o s’extirpen a través d’una endoscòpia).
Quines són les cirurgies que més freqüentment es realitzen?
Les tres cirurgies que més es realitzen són la del nas (rinoplàstia), la dels pits (augment o reducció mamària) i les d’abdomen (abdominoplàsties i liposuccions).
Es pot realitzar més d’una intervenció de cirurgia estètica a la vegada?
Sí, sempre que aquestes no comportin un temps d’intervenció molt llarg i la persona no pateixi cap malaltia greu.
Quin tipus d’anestèsia s’utilitza per a les operacions de cirurgia estètica?
Es poden utilitzar tres tipus d’anestèsia: local, regional o general, en funció del tipus d’intervenció quirúrgica, del temps que requereix i de les característiques de cada pacient.
Són segures les intervencions de cirurgia estètica?
Sí, sempre que es plantegin correctament i les realitzi un especialista experimentat. D’aquesta manera es minimitzen els riscs i les possibilitats de complicacions.
Després de l’embaràs m’ha canviat molt el cos. Què puc fer per tornar a sentir-me atractiva? Quant haig d’esperar per a sotmetre’m a una intervenció?
Les cirurgies dels pits, de l’abdomen i les lipoescultures corregeixen els canvis que pateix el cos durant l’embaràs i la lactància. És prudent haver finalitzat el període de lactància per a programar una cirurgia estètica.
Quines són les cirurgies estètiques més freqüents en els homes?
Les intervencions més freqüents en els homes són les cirurgies del nas i de les parpelles, així com les liposuccions. Durant els últims anys també han augmentat enormement les liposuccions de la papada, que ajuden a harmonitzar la cara de manera molt natural.
La liposucció es una cirurgia dolorosa?
No. Durant els últims anys s’ha avançat molt en aquest tipus de cirurgia, i avui dia només requereix uns tres dies de repòs després de la intervenció.
Quines són les pròtesis més recomanades per augmentar el volum dels pits?
Les més recomanades són les pròtesis de gel de silicona, perquè ofereixen els resultats més naturals i les menors complicacions.
A partir de quina edat em puc realitzar una cirurgia del nas?
Es recomana esperar als 18 anys.
Com es planeja una cirurgia del nas (rinoplàstia)?
Primer de tot cal determinar si els problemes que presenta el pacient són funcionals o estètics. A partir d’aquí es planifiquen els canvis que cal realitzar. És molt important analitzar els trets de tota la cara per a obtenir un resultat harmònic i natural per al rostre de cada pacient.
No puc mastegar bé perquè les dents no m’encaixen. Què puc fer?
Moltes alteracions del tancament de la boca i del posicionament de les dents sovint requereixen tractar els ossos facials. La cirurgia ortognàtica corregeix tant els problemes funcionals de les dents com el mal posicionament dels ossos facials, atorgant un equilibri natural entre les parts de la cara.
I si el problema és que, degut a la falta d’algunes peces em fa mal al mastegar?
A través dels implants també el dolor desapareixerà i tindrà la sensació de que les dents són pròpies.