Articles

QUÈ ÉS UN CIRURGIÀ MAXIL·LOFACIAL?

Els cirurgians maxil·lofacials som especialistes que tractem les condicions, els defectes, les ferides, i els aspectes estètics de la boca, les dents, els maxil·lars, i de la cara. Ens especialitzem, sobretot, en la cura de persones que, per alguna causa necessiten o han precisat algun tipus de cirurgia de la boca. Tractem d'aportar a les persones l'harmonia facial i dental que aquestes necessiten.

Què fa un Cirurgià Maxil·lofacial?

Els cirurgians maxil·lofacials ens dediquem a tractar quirúrgicament defectes de la cara, cicatrius degudes a traumatismes, alteracions dels ossos de la cara i de la boca, col·loquem els ossos de la cara al lloc adequat quan aquests han crescut desproporcionadament com en la cirurgia ortognàtica , realitzem cirurgia d'implants dentals i cirurgia d'empelts ossis que sovint es necessiten per a la correcta col·locació dels implants, tractem les alteracions de l'articulació temporomandibular en persones que, freqüentment, pateixen dolors facials molt difícils de solucionar, vam realitzar cirurgies molt complexes i llargues com la oncològica de la cara i la reconstructiva mitjançant tècniques de microcirurgia, tractem pacients que han patit accidents amb fractures i ferides a la cara, tractem nens que han nascut amb deformitats com el llavi leporí, i també realitzem cirurgia de la boca com les extraccions de queixals del judici, quists maxil·lars, cirurgia de genives, etc...

Què cal fer per ser Cirurgià Maxil·lofacial?

Si voleu fer una carrera curta que us posi a treballar de seguida, la cirurgia maxil·lofacial no és la vostra opció. Un cirurgià maxil·lofacial ha de realitzar, en primer lloc la carrera de Medicina, que són 6 anys d'estudi com a mínim, en segon lloc l'examen MIR, per al que es precisa 1 any més d'estudi intensiu, posteriorment tenir un nombre en l'examen prou bo per poder escollir la plaça de cirurgia maxil·lofacial de la qual a Catalunya només hi ha 3 per any, 2 places a la Vall Hebron i 1 a l'Hospital de Bellvitge. L'especialitat són 5 anys més. A Espanya no cal tenir la llicenciatura en odontologia, encara que molts de nosaltres també l'han estudiat, per la qual cosa cal afegir 3 o 4 anys més. Ja anem per 12 o 16 anys !! A diferència dels països d'Amèrica on un cirurgià maxil·lofacial sol té la titulació d'odontologia i després realitzen l'especialització durant 4 anys, els cirurgians maxil·lofacials a Europa també ens dediquem al que realitzen els cirurgians craniofacials i de Cap i Coll americans, que sí necessiten la titulació de medicina.

Com veieu, l'especialitat no és petita, i al contrari del que molta gent creu, no només ens dediquem a la cirurgia dels queixals del judici.

On treballa un cirurgià maxil·lofacial?

A l'hospital, on realitzem cirurgies i atenció a consultes externes així com guàrdies telefòniques, tot i presencials durant la residència, i en Clíniques mèdiques o dentals que necessitin un especialista en cirurgia oral. El meu hospital és l'Hospital Parc Taulí, on tinc la sort de treballar al costat de dos fantàstics cirurgians maxil·lofacials, el Dr. Óscar Escuder i el Dr. Juan Molina.

Truca'ns al 93 815 27 46 o concerta una cita!