Articles

FALTA D'OS PER A COL·LOCAR IMPLANTS

Un dels problemes amb el que més ens solem trobar els cirurgians maxil·lofacials és la falta d'os en els pacients que necessiten una cirurgia d'implants dentals.

Quan volem col·locar implants dentals, hem de tenir suficient os perquè l'implant dental quedi completament envoltat per aquest, en cas contrari, tindrem problemes de rebuig, d'exposició de l'implant i de mala col·locació de la pròtesi dental que col·locarem posteriorment.

Fa unes setmanes vaig realitzar una cirurgia d'empelt ossi a Moisès, un pacient d'aprox 45 anys que per causes diverses perdre tota la seva dentadura durant la seva joventut. A causa del pas dels anys, sense dents al maxil·lar superior, va patir una atròfia de l'os on ara necessita els implants. Tenia l'os tan fi que no es podien col·locar implants d'un diàmetre de 3 mm! Davant d'aquesta situació, una de les opcions, és col·locar empelts ossis, en bloc, que traiem del propi pacient. Nosaltres fem servir empelts del cos de la mandíbula, això ens dóna grans avantatges respecte a altres localitzacions:

1- l'anestèsia és local, de manera que estalviem una anestèsia general que comporta altres riscos addicionals.

2- No necessitem empelts de la calota cranial, ni de la cresta ilíaca, així minimitzem els riscos que es deriven de fer una cirurgia en aquestes localitzacions, així com el dolor postquirúrgic dels pacients tractats amb empelts de cresta ilíaca.

Truca'ns al 93 815 27 46 o concerta una cita!