Articles

CIRURGIA DE LA GLÀNDULA SUBMAXIL·LAR

Xavier i amics que esteu interessats en la cirurgia de la glàndula submaxil·lar, us explicaré, breument, en què consisteix aquesta cirurgia i el perquè una persona ha d'operar per extirpar aquesta glàndula.

Les glàndules submaxil·lars estan situades immediatament sota de la mandíbula, molta gent confon aquestes glàndules amb ganglis del coll i vénen a la consulta una mica espantats per tenir uns ganglis grans des de fa molt de temps. La causa principal de l'extirpació de la glàndula submaxil·lar és la LITIASI submaxil·lar, que és el mateix que la formació de pedres dins de la glàndula, el perquè es formen aquestes pedres encara no està del tot clar però sembla evident que la dieta i la ingesta d'aigua alta en minerals podria afavorir aquesta condició. Quan una persona té una pedra en la glàndula submaxil·lar no sempre cal que s'operi, de vegades poden extreure a través del conducte de Wharton que porta la saliva des de la glàndula fins a la boca (per sota de la llengua) o també es pot fer una endoscòpia a través d'aquest conducte. Però de vegades això no es pot fer i la persona té infeccions de repetició que necessiten l'extirpació quirúrgica de la glàndula.

Hi ha altres causes que poden fer necessària l'extirpació de la glàndula submaxil·lar com poden ser els tumors, en la seva gran majoria benignes, que poden aparèixer en la glàndula. El més freqüent d'ells és el tumor mixt o adenoma pleomorfo, encara que aquest tumor és benigne cal realitzar cirurgia ja que amb el temps es pot malignitzar.

TÈCNICA QUIRÚRGICA DE LA GLÀNDULA

Per extirpar la glàndula submaxil·lar s'ha de fer mitjançant anestèsia general, amb una incisió de 4-5 cm al coll, per sota de la mandíbula. La tècnica quirúrgica no és complicada i poden haver-hi 2 complicacions principals, encara que poc probables, la primera és l'hemorràgia, envoltant la glàndula submaxil·lar està l'artèria facial que irriga la cara, de vegades aquesta artèria o alguna de les seves branques pot sagnar, aquesta complicació , en general no sol ser important i si que precisa d'una reintervenció quirúrgica. La segona és la lesió d'una de les branques del nervi facial que s'encarrega de moure el llavi, pel que la seva lesió significaria la paràlisi del llavi inferior del mateix costat. nervi marginal assenyalat amb línia negra.

Per evitar aquesta complicació ens és molt útil l'ús d'unes lupes d'augment per poder identificar millor el nervi i l'ús d'un Neuroestimuolador per estimular el nervi sense risc.

Truca'ns al 93 815 27 46 o concerta una cita!