Cirurgia maxil·lofacial

EXTRACCIÓ DE QUISTS I TUMORS

Quists maxil·lars o mandibulars

Els més freqüents són els quists radiculars, que són aquells que s'originen de l'arrel de la dent, i això passa perquè hi ha una càries que ha envaït la polpa del dent i la infecció s'ha propagat fins a l'àpex de l'arrel i d'aquí a l'os, originant així una inflamació a l'os que es transformarà en un quist.

De vegades, les peces dentàries poden estar incloses en l'os, el fol·licle que envolta la corona de la dent inclòs i que serveix per a la formació d'aquesta, pot també degenerar en un quist, a aquest quist se l'anomena Quist Fol·licular.

A la imatge un queixal del judici inclosa en l'os amb un quist que s'origina de la corona de la mola, és un quist fol·licular.

Aquestes dues classes de quists són els més freqüents, i el seu tractament és la majoria de vegades quirúrgic, una vegada tractats no solen tornar a sortir. Però hi ha moltíssimes altres classes de quists dels que no parlarem perquè ens estendríem moltíssim.

Només esmentar dues quists que sí que són especials per comportar-se amb molta tendència a recidivar, a tornar a sortir, són el queratoquiste i el ameloblastoma, aquests dos quists, encara que són quists benignes, cal anar amb molt de compte i vigilar de prop ja que una vegada operats poden tornar a sortir. El ameloblastoma és el que es comporta de forma més agressiva i depenent del tipus de ameloblastoma, de vegades cal treure el quist i la part de l'os relacionada amb aquest.

Truca'ns al 93 815 27 46 o concerta una cita!