Cirurgia maxil·lofacial

CIRURGIA PREPROTÈSICA

L’estètica ve marcada per l’harmonia. Lo harmònic, lo ben proporcionat, ens resulta bonic. No hi ha dos somriures exactament iguals, però sí molts somriures bonics. Els somriures són únics, indivíduals, un senyal d’identitat personal, que hem de cuidar. Un somriure bonic no només depèn d’unes dents boniques. Normalment, després de la pèrdua de peces dentals comença una atròfia de l’os alveolar que altera la relació maxil.lo-mandibular i compromet en molts casos la col·locació d’implants dentals. Altres causes d’atròfia de l’os poden ser antecedents de malalties neoplàssiques ( radioteràpia, quimioteràpia, extirpació de quistos o tumors), traumatismes o alteracions del desenvolupament dels ossos maxil·lars.

Aquests defectes ossis requereixen d’una reconstrucció adequada per part d’un especialista en Cirurgia Maxil.lofacial per poder realitzar la cirurgia d’implants dentals. La cirurgia preprotèsica consisteix en l’augment que es precisi per a la col.lcació d’implants de les zones d’os en el maxil·lar o a la mandíbula és essencial per al correcte posicionament d’aquests i així aconseguir una òptima funció i estètica”. Aquest augment s’aconsegueix en la gran majoria dels casos amb os del propi pacient, és a dir empelt d’os autòleg. Són transplants de teixit ossi realitzats entre dos regions del mateix individu, no existeix el perill de rebuig, ni reaccions al·lèrgiques, ni transmissió de cap malaltia, l’os autòleg és l’única font de cèl·lules osteogèniques que disposem, i per tant se’l considera el tractament de referència en les reconstruccions òssies de la cavitat oral.

L’ús d’aquests empelts és molt freqüent, doncs s’ha demostrat que constitueixen un procediment segur i de resultats predictibles. Fins i tot maxil·lars amb atròfies molt severes poden ser rehabilitats amb empelts ossis previs a la col·locació dels implants.

Totes les mesures encaminades a enrederir o evitar la falta de peces dentàries ajudaran a evitar la necessitat de la cirurgia d’empelts ossis. Si es sofreix la pèrdua d’alguna dent, s’hauria de consultar al més aviat possible amb el cirurgià maxil.lofacial sobre les opcions reconstructives.

Les pròtesis dentals sobre implants són l’alternativa òptima des del punt de vista estètic i funcional, i l’ideal és realitzar la col·locació dels implants abans que la pèrdua d’os requereixi la realització de cirurgia d’empelts.

Truca'ns al 93 815 27 46 o concerta una cita!