Cirurgia maxil·lofacial

CIRURGIA DE CORDALS (QUEIXALS DEL SENY)

No tots els queixals del seny son igual d’empipadors, si us poseu en mans d’un cirurgià maxil.lofacial no heu de tenir por, la cirurgia serà ràpida i el postoperatori tampoc serà molt dolent.

En què consisteix aquesta cirurgia? Una de les majors preocupacions que té la gent és si els farà mal, si el postoperatori és molt enutjós i si el nervi dentari que passa per dins de la mandíbula i que dóna la sensibilitat al llavi es veurà afectat.

1. Fa mal l’extracció del queixal del seny? La cirurgia del queixal del seny no és dolorosa, si es nota alguna molèstia cal posar més anestèsia i finalment aquesta molèstia desapareix. La cirurgia sol fer-se sota anestèsia local, només en casos en què el mal posicionament del queixal és molt accentuat o la persona té molta por es pot fer una sedació venosa conscient. La meva recomanació és que aquesta cirurgia amb sedació únicament es faci en clíniques mèdiques o dentals amb quiròfan homologat i sempre per un cirurgià maxil.lofacial especialista via MIR i metge de titulació.

2. El postoperatori és dolorós? depèn de la posició del queixal, si tenim un queixal que està completament cobert per l’os de la mandíbula, la cirurgia que hem de fer és més gran, i com a conseqüència el postoperatori és pitjor, amb més inflamació i més molèsties, però fins i tot en aquests casos la medicació que donem als pacients és suficient perquè sigui molt poc molest.

Diferents posicions del queixal del seny, de vegades també està erupcionada i es veu al costat del segon molar.

3. Què passa amb el nervi dentari? El nervi dentari és branca del V parell cranial o nervi Trigemin i aporta la sensibilitat al llavi del mateix costat, en cap cas res a veure amb la mobilitat del llavi que ve donada pel nervi facial o VII parell cranial, així que res que es desviï la boca, si es lesiona el nervi faltarà la sensibilitat al llavi però sense cap repercussió estètica. No tots els queixals del seny tenen el risc de lesionar el nervi durant la seva cirurgia, de fet una minoria d’aquestos, la immensa majoria la seva extracció no suposa un risc per al nervi.

Quan sospitem que la cirurgia d’un queixal del seny té moltes probabilitats de provocar la lesió del nervi dentari hem de realitzar un TAC per valorar tridimensionalment la relació del nervi amb les arrels del queixal.

Truca'ns al 93 815 27 46 o concerta una cita!